T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Tekirdağ Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi

OKU-YORUM YAZI-YORUM "Kutadgu Bilig Okumaları il Paneli"

             Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri arasında düzenlediği “Oku-yorum Yazı-yorum” projesi kapsamında hazırlanan Kutadgu Bilig Okumaları İl Paneli gerçekleştirildi.

           Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesinde gerçekleştirilen panelde ilimizdeki fen ve sosyal bilimler liselerinin Oku-yorum Yazı-yorum proje öğrencileri, Türk edebiyatının ve Türk tarihinin bin yıldır önemini koruyan şaheserlerinden olan Kutadgu Bilig'i çeşitli yönleriyle değerlendirerek izleyicilere  öğretici, eğitici, keyifli anlar yaşattılar.

           Tekirdağ Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin Kutadgu Bilig'deki sembolik karakterleri canlandırması ile başlayan programda panel başkanlığını Tekirdağ Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Evin Salim yaptı.”Kutadgu Bilig'de Bilginin Değeri ve İnsana Kattıkları” konusu Çerkezköy Seval- Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencisi Zehra Akçimen,  ” Kutadgu Bilig'de Ahlak Anlayışı” konusu Çorlu Borsa İstanbul Fen Lisesi öğrencisi Hilal Gürcü, “Kutadgu Bilig'de Odgurmuş'un Kişiliği ve Akıbet Kavramı” konusu Ebru Nayim Fen Lisesi öğrencisi Miray Kurt, “Kutadgu Bilig'de İdeal İnsan” konusu ise Tekirdağ Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Lalenur Dilmaç tarafından eserden seçilen beyitler ışığında başarıyla yorumlandı. Panelin genel değerlendirmesi ise Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Kuşoğlu tarafından yapıldı.

          İdeal insan ve ideal devleti anlatan, iki dünyada da mutlu olma formülünü sunan bu ölümsüz eseri daha iyi kavramamızı sağlayan panele değerli katkıları için Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Kuşoğlu'na,proje danışmanı öğretmenlerimiz Keziban Kaya, Yeliz Gündemir, Gürkan Aytaç, Sertaç Kılıç'a, projede yer alan bütün öğrencilerimize, panele katılan idareci,öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

23-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.02.2024 - Güncelleme: 23.02.2024 16:25 - Görüntülenme: 122
  Beğen | 0  kişi beğendi