OKU-YORUM YAZI-YORUM KUTADGU BİLİG PANELİ

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri arasında düzenlediği OkuYorum Yazı-Yorum projesi kapsamında hazırlanan “Kutadgu Bilig okumaları” okul panelimiz gerçekleştirdik. Projede yer alan 10 öğrencimiz Türk edebiyatının ve Türk tarihinin en önemli başyapıtlarından biri kabul edilen Kutadgu Bilig’i eleştirel okuma yaparak, eserin bir yönünü ele alıp hazırladıkları konuşmalar iki panel halinde okulumuz öğretmen ve öğrencilerine sunuldu. Başkanlığını Minel Başyiğit’in yaptığı 1. panelde Kutadgu Bilid’de evrensel değerleri Kayra Yılmaz, devlet yönetimi anlayışını Devrim Nisa Ayna, iyilik ve kötülük kavramlarına bakışını Evin Salim, çocuk terbiyesini ise Emine Sare Görmüş, Kutadgu Biligden alıntıladıkları beyitler ışığında değerlendirdiler. Başkanlığını Mehmet Ali Uçar’ın yaptığı 2. Panelde ise Kutadgu Bilig dil ve anlatım özelliklerini Meryem Budak, “Kutadgu Bilig neden siyasetnamedir?” konusunu Melis Şentürk, Kut anlayışını Zümra Özel, İdeal insanın niteliklerini de Lalenur Dilmaç anlattı. Kutadgu Bilig ‘deki karakterlerin yer aldığı küçük bir canlandırmayla renklendirilen panelin değerlendirme konuşması ise okulumuz tarih öğretmeni Kazım Karakaya tarafından yapıldı. Türk tarihinin şaheserlerinden biri olan Kutadgu Bilig ‘i okuyan, anlayan, değerlendiren ve bizimle sunan Oku-Yorum Yazı-Yorum projesi öğrencilerine ve danışman öğretmenleri Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Keziban Kaya’ya teşekkür ediyoruz.

23-02-202423-02-202423-02-2024

Yayın: 23.02.2024 - Güncelleme: 23.02.2024 15:35 - Görüntülenme: 52