T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Tekirdağ Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi

OKU-YORUM YAZI-YORUM PROJESİ-KUTADGU BİLİG SÖYLEŞİSİ

Tekirdağ Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi Okuyor

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Sosyal Bilimler Liseleri arasında düzenlediği OKU-YORUM YAZIYORUM projesi kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi M. Oğuzhan Kuşoğlu’yla okulumuz kütüphanesinde  ‘’ Kutadgu Bilig ‘’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşiye Kutadgu Bilig’i okuyan öğrencilerimiz ve aynı projede yer alan Ebru Nayim Fen Lisesi proje öğrencileri ve edebiyat öğretmenleri  katıldı.

Yazıldığı coğrafyanın özelliklerinden  yola çıkarak hem eser hem  Yusuf Has Hacip hakkında bilgi veren  hocamız, eserdeki  sembolik karakterleri , eserin temasını ,eserin dil özelliklerini eserdeki bazı kelimelerin anlamları üzerinden  anlattı , eserin günümüzde bile hala geçerliliğini koruyan değerli öğütleri üzerinden Kutadgu Bilig’i değerlendirdi ve Kutadgu Bilig’in farklı nüshalarını göstererek öğrencilere tanıttı.

 Öğrencilerin eleştirel okuma becerisi kazanmalarının hedeflendiği bu projede değerli bilgileri ve keyifli sunumuyla öğrencilerimizin Kutadgu Bilig’i daha iyi anlamalarını, farklı bir bakış açısı geliştirmelerini sağlayan Dr.Öğretim Üyesi M. Oğuzhan Kuşoğlu’na; söyleşimize katılan öğrenci ve öğretmenlerimize,  proje danışmanı Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Keziban Kaya’ya teşekkür ediyoruz.

16-01-202416-01-202416-01-202416-01-202416-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.01.2024 - Güncelleme: 16.01.2024 15:11 - Görüntülenme: 129
  Beğen | 0  kişi beğendi