Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü Anısına okul bahçemizde "Fidan Dikimi" faaliyetimiz gerçekleşti.

Kas

Pansiyonlu öğrencilerimizin düzenlemiş olduğu “Türkçeyi Yaşatanlar” konulu genel kültür yarışması başarıyla tamamlanmıştır.

Dereceye giren öğrencilerimizi ve danışman öğretmenleri Fatma ARSLAN’ı tebrik ediyoruz.

Kas

Değerli velilerimiz; 2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Veli Toplansı 03.12.2023 Pazar Günü Saat: 12:00 ile 15:00 arasında

okulumuzda yapılacaktır. Bilgilerinize sunar iyi günler dileriz.

Kas

TÜBİTAK 2204 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri çalışmamız kapsamında Öğretmenimiz Selçuk DALOĞLU danışmanlığında Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Bölüm Başkanı, Öğretim Üyesi Prof.Dr. Emre ÖZŞAHİN ile araştırma öğrencilerimiz mülakatlarını gerçekleşti.

Değerli hocalarımız araştırma projemiz çerçevesinde proje öğrencilerimizin sorularını cevapladı ve uzman görüşlerini aktardı. Emre ÖZŞAHİN hocamıza bilgilerini bizlerle paylaştığı  ve mülakatımızı gerçekleştirdiği için teşekkürlerimizi sunarız.

Kas

Süleymanpaşa İlçe Kaymakamı Sn. Mustafa GÜLER, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Ebubekir ATİLLA ve Şube Müdürü Sn. Necati KOÇ okulumuza ziyarette bulundular.

Okulumuzda sabah Bayrak Törenine  teşrif eden kaymakamımız ve ilçe milli eğitim müdürümüz öğrencilere yönelik konuşmaları akabinde öğretmenler odası ve çeşitli sınıflarda ziyaretlerle bulundular.

Nazik ziyaretlerinden dolayı İİçe Kaymakamımız, İlçe Millli Eğitim Müdürümüz ve Şube Müdürümüze teşekkürlerimizi sunarız.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü;

Ebediyete intikal edişinin 85. yıl dönümünde İngilizce Zümresi Öğretmenlerimiz koordinatörlüğünde, Görsel Sanatlar Öğretmenimiz ve Müzik Öğretmenimiz katkıları ile hazırlanan programda saygı, minnet, özlem ve rahmetle andık. Programımız Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, İngilizce Öğretmenimiz Tuba Selen GÜRPINAR'ın konuşması, öğrencilerimizin seslendirdikleri şiir ve müziklerle tamamlandı.

Öğretmen ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

İl Emniyet Müdürlüğü ile Pilot okul olarak birlikte yürüttüğümüz "SİBERAY" Proje çalışmaları TRT'de haber oldu.

2 yıldan beri pilot okul olarak yürütülen proje çalışmaları kapsamında siber tehlikeler ve tehditler karşısında okul öğrencilerimize yönelik bilgilendirme seminerleri yapıldı.

Proje danışmanlığını sürdüren öğretmenlerimize, kulüp öğrencilerimize, İl Emniyet Müdürlüğü ve TRT Habere teşekkür ederiz.

Ekm

Tekirdağ Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi olarak il genelinde düzenlenen "CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI" kutlamalarına katıldık.

Çeşitli kutlamalarla birlikte  okul öğrenci, öğretmen ve idarecilerimiz kortej yürüyüşüne katılarak okulumuzu temsil ettiler.

Okul içinde öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladıkları programda "Cumhuriyetimizin 100. Yıl" coşkusunu yaşadık.

Programda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

"Cumhuriyet İle Nice 100 yıllara..."

Öğretmenlerimiz Selçuk DALOĞLU ve Yalçın ATAK danışmanlığında yürüttüğümüz;

TÜBİTAK 2204 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri çalışmamız kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Bölüm Başkanı, Öğretim Üyesi Doç.Dr. OYA ONAT KOCABIYIK  ve Türk Dili Edebiyatı  Bölüm Başkanı  Doç.Dr. Hasan KAYA ile araştırma öğrencilerimiz mülakatlarını Gerçekleşti.

Değerli hocalarımız araştırma projemiz çerçevesinde proje öğrencilerimizin sorularını cevapladı ve uzman görüşlerini aktardı. Değerli hocalarımıza bilgilerini bizlerle paylaştığı  ve mülakatımızı gerçekleştirdiği için engin teşekkürlerimizi sunarız.

Ekm

2023/2024 (1. DÖNEM 1. YAZILI)

ORTAK SINAV TAKVİMİ

Ekm

Okulumuz Gezi ve Tanıtım Kulübü Danışman Öğretmenleri  ve öğrencilerimizin organize ettikleri "Dersimiz Çanakkale" isimli projemiz kapsamında Çanakkale Şehitlik ziyareti gezmiz gerçekleşti.

Projemiz kapsamında okulumuza yeni başlayan 9. Sınıf öğrencilerimiz "Asım'ın Nesli" olarak bu topraklar için canını siper etmiş atalarımıza şükran borçlarıyla ziyarette bulundular.

Tarih öğretmenlerimiz anlatımında Çanakkale Ruhu'nu yerinde keşfedip, incelemeler yaptılar.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Sosyal Bilimler Liseleri arasında düzenlediği OKU-YORUM YAZI-YORUM projesinde görev alan danışman öğretmenimiz  Keziban Kaya ve projede aktif olarak görev alan öğrencilerimize Müdür Başyardımcımız Hamza Ülkü, Bakanlık tarafından gönderilen teşekkür belgelerini takdim etti.

Projede emeği geçen bütün öğrencilerimize ve danışman öğretmenimize teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Ekm

T.B.M.S Sosyal Bilimler Lisesi Öğrenci pansiyon Müdür Yardımcımız Arzu KOCAÇINAR koordinatörlüğünde yemekhane, bahçe, kafeterya ve öğrenci odalarında yenilik çalışmalarımız devam ediyor.

Pansiyon çalışanlarımıza emekelerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

AFAD tarafından okul öğrenci, öğretmen, idareci ve tüm çalışanlarımıza yönelik "DEPREM BİLGİLENDİRME" ve deprem tatbikatımızı başarıyla gerçekleştirdik.

AFAD çalışanlarına teşekkür ederiz.

Ekm

7-22 Ekim 2023 #Codeweek Haftası kapsamında Tekirdağ Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi olarak İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı “SİBERAY” birimi ile birlikte “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI SİBERAY İLE KODLUYORUZ” isimli faaliyet gerçekleştirdik.

Okul öğretmenimiz Selçuk DALOĞLU koordinatörlüğünde okulumuzda bulunan 100 kız öğrencimizin katılımı ile gerçekleşen etkinliğimizde  algoritma, kodlamada temel programlama üzerine bilgiler ile dijital dünyada siber güvenlik konularına yönelik temalara değinildi.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğümüze katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.