T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Tekirdağ Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi

Haz

2022/2023 Eğitim Öğretim Yılı ders zümre bölümleri tarafından okulda yapılan ortak sınavlar sonrası ders kazanımlarının gerçekleşme oranlarının değerlendirilmesi, raporlanması ve eksik kalan kazanımların tamamlanmasına yönelik toplantımız gerçekleşti.

Edebiyat

Matematik

Coğrafya

Felsefe

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Müzik

Beden Eğitimi ile diğer zümre öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuzda Süleymanpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezinin belirlemiş olduğu takvim doğrultusunda Rehberlik İhtiyaçlarını Belirleme Anketi çalışmaları Öğrenci başta olmak üzere, veli ve öğretmenlerimizin en az %30 una uygulanmış ve elde edilen sonuçlar okul sonuç tablosuna işlenerek Süleymanpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne gönderilmiştir.

Haz

2022/2023 Eğitim Öğretim yılında sosyal, sportif, akademik ve kültürel alanlarda yapmış olduğumuz faaliyetler gerçekleşti.

132 farklı faaliyet alanında etkinlik gösteren tüm öğrencilerimizi, rehberlik sağlayan öğretmenlerimizi ve okul idarecilerimize teşekkür ederiz.

Birbirinden güzel faaliyetlerde buluşmak üzere...

Haz

Öğrencilerimizin sene içerisinde hazırlık yaptıkları ve sergilerini sundukları;

ProjeFest, Biyoloji Pazarı, Şiir Dinleti Sergileri ve "Aşık Veysel Temalı" e-dergi çalışmalarımızın sunum ve sergileri yapıldı.

Dergimize ulaşmak için: https://online.fliphtml5.com/pcldv/nuza/

May

Her Kitap Bir Dünya projesi kapsamında seçilmiş kitaplardan “Başarısızlığın Olmadığı Okul” öğretmenler tarafından okunmuştur. Okulumuz kütüphanesinde, edebiyat zümremiz ve diğer öğretmenlerimiz kitap hakkında görüşlerini bildirmiş ve birlikte kitap tahlili yapmışlardır.

May

Tekirdağ Anadolu Lisesi tarafından Düzenlenen Türkiye’nın en geniş katılımlı Üniversite Tanıtım Fuarına 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin katılımı ile ziyarette bulunduk.

Öğrencilerimiz gerçekleşen fuarda farklı meslekler ve üniversiteler hakkında bilgiler elde edindi.

May

Okul öğretmenlerimizden Nurcan ÇEVİK ve Selçuk DALOĞLU öğrencilerimize yönelik TÜBİTAK Bilim Söyleşisi, TÜBİTAK 2204, 4006 ve TEKNOFEST kapsamında bilgilendirmeye dayalı sunum gerçekleştirdi.

Aynı zamanda öğrencilerimiz Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Fatih KONUKCU ile TÜBİTAK bilim söyleşisi röportajında bulundular.

May

Okulumuzda gerçekleştirilen münazara yarışmaları sonrası okul münazara takımımız İl Milli Eğitim Müdürlüğü liseler arası münazara yarışmasına katılım sağladı.

Okulumuzu temsil eden öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Yükseköğretim kurumlarına akademik geziler, devlet üniversiteleri uzaktan eğitim sürecinde oldukları ve randevu alınamaması nedeniyle bu dönem yapılamamıştır.

Bunun yerine, farklı bölümlerden mezun öğrencilerimiz okulumuza davet edilerek 12. Sınıf öğrencilerimizle buluşmalar gerçekleştirilmiştir. Bölüm ve meslek tanıtımları yapılarak motivasyon çalışmalarına devam edilmiştir.

Yeditepe Üniversitesi Tarih bölümü, İstanbul Üniversitesi Hukuk bölümü ve Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunlarıyla öğrenci buluşmalarımız, deneyim paylaşımlarıyla samimi ortamda gerçekleştirilmiştir.

Mrt

Kas

Geri dönüşüm ve atık materyallerin kullanımına ve sıfır atık çerçevesinde okulumuzda TÜBİTAK 2204 Proje çalışması başlattık.

Projemiz kapsamında proje öğrencilerimizle birlikte Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Sn. Prof.Dr. Fatih KONUKCU İle Mülakatımız Gerçekleşti.

Öğrencilerimiz elde ettikleri bilgilerle okulumuzda "Dönüştür Kullan, Doğaya Bağlan" sloganı ile 1.4 ton atık kağıt toplayarak geridönüşüme kazandırdılar.

Elde ettikleri eğitimlerle birlikte öğrencilerimiz okulumuzda "Bir Fidan Dİk, Doğaya Nefes Ver" etkinliği kapsamında okul bahçemize fidan dikimi gerçekleştirdiler.

"Sıfır Atık Mavi Deniz" faaliyeti ile ilçemizde bulunan sahilde öğrencilerimizle birlikte atık toplama çalışması yapılmıştır.

Proje çalışmalarımız danışman öğretmenimiz Selçuk DALOĞLU rehberliğinde farklı etkinlikleri kapsayacak şekilde devam etmektedir.

Kas

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında okulumuzda ve İl Orman Müdürlüğü organizasyonunda birlikte fidan dikim çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

"Her Fİdan Bİr Nefes" sloganı ile öğrencilerimiz ekdikleri fidanlara isimler vererek geleceğe, doğaya nefes verdiler, fidanlarını diktiler.

Öğrencilerimize teşekkür ederiz.