Ara

Okulumuzda düzenlenen "Mehmet Akif'i Anlamak" konulu şiir dinletisi öncesinde İlçe Kaymakamımız Mustafa Güler ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir Atilla Öğrenci Pansiyonumuzu Ziyarette Bulundular.

Okul Müdürümüz Güray Önder ve Pansiyon Müdür Yardımcımız Arzu Kocaçınar eşliğinde pansiyonumuz hakkında bilgiler alıp, öğrencilerle sohbette bulundular. Nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Pansiyonlarda "Sürdürülebilirlik Temalı"  Bilgi Yarışması online olarak dijital ortamda gerçekleşti.

Farklı okullardan pansiyon öğrencilerinin katıldığı yarışmada Birinci, İkinci ve Üçüncü olan öğrencilere ödülleri Pansiyon Müdür Yardımcısı Arzu KOCAÇINAR tarafından takdim edildi.

Yarışmaya katılım sağlayan öğrencilerimize, Proje Öğrencilerimize, Proje Danışman Öğretmeni Selçuk DALOĞLU'na ve Pansiyon Müdür Yardımcısı Arzu KOCAÇINAR'a teşekkür ederiz.

Ara

2023 yılı UNESCO tarafından Aşık Veysel'in vefatının 50.yıl dönümü olduğu için Aşık Veysel yılı ilan edilmiştir.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Kapsamında  Tekirdağ Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesinde Aşık Veysel paneli düzenlenmiştir.

Programı düzenleyen, emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Biyoloji Öğretmeni Nurcan ÇEVİK koordinatörlüğünde yürütülen "Biyoloji Pazarı" çalışma sergimiz devam ediyor.

Öğrencilerimiz yaptıkları araştırmaları hazırladıkları posterlerle sunurak bilgilendirme yapıyorlar.

"Öğretmenim Ne Okuyor" Köşesinde okunan örnek  kitaplarımızın sergisi hazırlandı.

Ara

2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. DÖnem "Veli Toplantımız" gerçekleşti.

Okulumuzdaki eğitim öğretim sürecini kapsayan çalışmalar hakkında velilerimize yönelik genel toplantı sonrası sınıflar bazında öğretmenlerimiz velilerimize bilgilendirmelerde bulundu.

Okulumuza gelen değerli velilerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Ara

İl genelinde yapılan yüzme müsabakalarında;

2 öğrencimiz İl Birinciliği,

1 öğrencimiz İl 3.’lüğü başarısı elde etti.

İl genelinde yapılan Bilek Güreşi müsabakalarında ise;

5 il Birinciliği

4 İl İkinciliği,

4 İl Üçüncülüğü,

1 İl Dördüncülüğü elde ettiler.

Öğrencilerimizi, ailelerini ve danışman öğretmenleri Fatma ATA DAĞDELEN’i kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Kas

"Sosyal Hayatta Eşitlik"  temalı Hukuk, Sosyoloji, Psikoloji, Tarih ve Sanat içerikli konuları ele alan öğrenci çalıştayımız tamamlandı.

Öğrenci çalıştayına danışmanlık yapan Yalçın ATAK öğretmenimiz ve çalıştay koordinatör öğrencileri Bilge Derin ÇELİK ile Efsa AYDIN'a, desteklerinden dolayı okul idaremize, öğrenci müzik grubumuza ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü Anısına okul bahçemizde "Fidan Dikimi" faaliyetimiz gerçekleşti.

Kas

Pansiyonlu öğrencilerimizin düzenlemiş olduğu “Türkçeyi Yaşatanlar” konulu genel kültür yarışması başarıyla tamamlanmıştır.

Dereceye giren öğrencilerimizi ve danışman öğretmenleri Fatma ARSLAN’ı tebrik ediyoruz.

Kas

Değerli velilerimiz; 2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Veli Toplansı 03.12.2023 Pazar Günü Saat: 12:00 ile 15:00 arasında

okulumuzda yapılacaktır. Bilgilerinize sunar iyi günler dileriz.

Kas

TÜBİTAK 2204 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri çalışmamız kapsamında Öğretmenimiz Selçuk DALOĞLU danışmanlığında Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Bölüm Başkanı, Öğretim Üyesi Prof.Dr. Emre ÖZŞAHİN ile araştırma öğrencilerimiz mülakatlarını gerçekleşti.

Değerli hocalarımız araştırma projemiz çerçevesinde proje öğrencilerimizin sorularını cevapladı ve uzman görüşlerini aktardı. Emre ÖZŞAHİN hocamıza bilgilerini bizlerle paylaştığı  ve mülakatımızı gerçekleştirdiği için teşekkürlerimizi sunarız.

Kas

Süleymanpaşa İlçe Kaymakamı Sn. Mustafa GÜLER, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Ebubekir ATİLLA ve Şube Müdürü Sn. Necati KOÇ okulumuza ziyarette bulundular.

Okulumuzda sabah Bayrak Törenine  teşrif eden kaymakamımız ve ilçe milli eğitim müdürümüz öğrencilere yönelik konuşmaları akabinde öğretmenler odası ve çeşitli sınıflarda ziyaretlerle bulundular.

Nazik ziyaretlerinden dolayı İİçe Kaymakamımız, İlçe Millli Eğitim Müdürümüz ve Şube Müdürümüze teşekkürlerimizi sunarız.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü;

Ebediyete intikal edişinin 85. yıl dönümünde İngilizce Zümresi Öğretmenlerimiz koordinatörlüğünde, Görsel Sanatlar Öğretmenimiz ve Müzik Öğretmenimiz katkıları ile hazırlanan programda saygı, minnet, özlem ve rahmetle andık. Programımız Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, İngilizce Öğretmenimiz Tuba Selen GÜRPINAR'ın konuşması, öğrencilerimizin seslendirdikleri şiir ve müziklerle tamamlandı.

Öğretmen ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

İl Emniyet Müdürlüğü ile Pilot okul olarak birlikte yürüttüğümüz "SİBERAY" Proje çalışmaları TRT'de haber oldu.

2 yıldan beri pilot okul olarak yürütülen proje çalışmaları kapsamında siber tehlikeler ve tehditler karşısında okul öğrencilerimize yönelik bilgilendirme seminerleri yapıldı.

Proje danışmanlığını sürdüren öğretmenlerimize, kulüp öğrencilerimize, İl Emniyet Müdürlüğü ve TRT Habere teşekkür ederiz.

Ekm

Tekirdağ Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi olarak il genelinde düzenlenen "CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI" kutlamalarına katıldık.

Çeşitli kutlamalarla birlikte  okul öğrenci, öğretmen ve idarecilerimiz kortej yürüyüşüne katılarak okulumuzu temsil ettiler.

Okul içinde öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladıkları programda "Cumhuriyetimizin 100. Yıl" coşkusunu yaşadık.

Programda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

"Cumhuriyet İle Nice 100 yıllara..."